Goodyear’da Arabulucu Sürecinde de Anlaşma Çıkmadı
Lastik-İş Sendikası’nın örgütlü olduğu Goodyear fabrikalarında yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde arabulucu sürecinin ikinci toplantısı da sonuçsuz kaldı. Taraflar arasında uzlaşma sağlanamazken süreçte gerilim yükseldi.
Lastik-İş Sendikası’nın örgütlü olduğu Goodyear fabrikalarında yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde arabulucu sürecinin ikinci toplantısı da sonuçsuz kaldı. Taraflar arasında uzlaşma sağlanamazken süreçte gerilim yükseldi.
Sendika Genel Başkanı Alaaddin Sarı, işveren tarafının yaklaşımını eleştirerek müzakere sürecinin tıkandığını söyledi.
TALEPLER VE TEKLİFLER ARASINDA DERİN UÇURUM
Sendikanın zam talebi Brisa, Pirelli, Prometeon ve Goodyear fabrikalarını kapsayan süreçte Lastik-İş Sendikası, üretim işçileri için: İlk 6 ay: %40 zam, İkinci 6 ay: enflasyon + %30, Sosyal haklarda: %80–100 artış, Destek işçileri için: %48–97 arası artış talep etti. İşverenin teklifi İşveren tarafı ise son görüşmede: İlk 6 ay için %12 zam, Sosyal haklarda %40 artış, Ayrıca 60 bin TL’lik çek ödemesi önerdi.Sendika bu teklifi de kabul etmedi.

ARABULUCU SÜRECİNDEN DE SONUÇ ÇIKMADI
14 Nisan’da başlayan arabulucu sürecinde, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından görevlendirilen akademisyenler gözetiminde yapılan toplantılarda da ilerleme sağlanamadı.Goodyear ve diğer lastik fabrikalarını kapsayan süreçte taraflar arasında ücret artışı ve sosyal haklar konusunda ciddi görüş ayrılığı devam ediyor.
“GREVE HAZIRLIKLI OLUN” MESAJI
Genel Başkan Alaaddin Sarı, toplantı sonrası yaptığı açıklamada sert ifadeler kullandı:“Bu anlayışla bu sözleşme bitmez.”“Süreç grev çağrısına dönüşebilir.”“Arkadaşlarıma Goodyear fabrikalarında greve hazırlıklı olun dedim.”Sarı, grevin sendika için amaç değil ancak zorunlu bir araç olduğunu vurguladı.
GÖZLER OLASI GREV KARARINDA
Arabulucu sürecinin tamamlanmasının ardından 60 günlük yasal süre içinde grev kararı alınabileceği belirtiliyor. Sürecin nasıl ilerleyeceği, Lastik-İş Sendikası ile işveren sendikası KİPLAS arasındaki yeni temaslara bağlı olacak.
Bu Haberi Beğendin Mi?
0 kişiden 0 kişi beğendiSen de yorumunu yaz!
E-posta adresin gizli kalacaktır. Lütfen tüm zorunlu alanları doldurun *Haftanın Özeti
Son dakika haberleri, resimler, videolar ve özel röportajlar




