Eğitim Sendikaları Okullarda Şiddete Karşı İş Bırakıyor
Türkiye genelinde eğitim sendikaları, okullarda artan şiddet olaylarına karşı dikkat çeken bir eylem kararı aldı. 15 Nisan 2026 Çarşamba günü öğretmenler, “okulda şiddete hayır” demek için iş bırakacak.
Türkiye genelinde eğitim sendikaları, okullarda artan şiddet olaylarına karşı dikkat çeken bir eylem kararı aldı.
15 Nisan 2026 Çarşamba günü öğretmenler, “okulda şiddete hayır” demek için iş bırakacak.
Kocaeli’de Ortak Yürüyüş ve Basın Açıklaması
Kocaeli’de faaliyet gösteren Eğitim Sen, Eğitim İş, Hürriyetçi Eğitim Sen, Eğitim Gücü Sen, Türk Eğitim Sen, Eğitim Bir Sen ve TEÇ Sen şubeleri, ortak hareket etme kararı aldı. Sendikalar, saat 12.00’de İnsan Hakları Parkı’nda toplanarak Valiliğe yürüyecek.Saat 13.00’te ise Valilik önünde ortak basın açıklaması gerçekleştirilecek.
“Yeter Artık” Mesajı
Sendikalar tarafından yapılan çağrıda, okullarda yaşanan şiddet olaylarına karşı artık sessiz kalınmayacağı vurgulandı. “Yeter artık! Okullarda şiddete hayır!” mesajı ile duyurulan eylemin, ülke genelinde geniş katılım görmesi bekleniyor.
Amaç: Güvenli Eğitim Ortamı
Eylemin temel amacının, öğretmenler ve öğrenciler için daha güvenli bir eğitim ortamı oluşturulması olduğu ifade edildi. Sendikalar, yetkilileri kalıcı çözümler üretmeye çağırdı.Eğitim Sen Kocaeli 1 No’lu Şube tarafından yapılan açıklamada ise “Eğitim Sen varsa umut var” mesajı paylaşıldı.
Bu Haberi Beğendin Mi?
0 kişiden 0 kişi beğendiSen de yorumunu yaz!
E-posta adresin gizli kalacaktır. Lütfen tüm zorunlu alanları doldurun *Haftanın Özeti
Son dakika haberleri, resimler, videolar ve özel röportajlar




