Kocaeli Haberleri Kocaeli Son Dakika

Kocaeli'nin Nabzını Tutan Site Kocaeliparaf.com'a Hoşgeldiniz. Kocaeli'in Güçlü Sesi, Kocaeli Haber, Kocaeli Haberleri, Kocaeli Yerel Haberleri

Kocaeli Paraf Haber Sitesi

Kemalpaşa Mh. Cumhuriyet Cd. Petan İşhanı Kat: 5 No:30 İzmit, Kocaeli
sennuruzan@gmail.com

Memento Mori!

Kocaeli Paraf Haber Sitesinde köşe yazısı yazmaya başlayalı tam 7 ay oldu. Yazılarımın bir çoğundan çok olumlu tepkiler ve geri dönüşler aldım. Doğruları, kamuoyunu ilgilendiren konuları elimden geldiğince,yüreğim yettiğince yazmaya çalışdım.

Yaşar Durmaz

Köşe Yazarı


Memento Mori!

Kocaeli Paraf Haber Sitesinde köşe yazısı yazmaya başlayalı tam 7 ay oldu.

Yazılarımın bir çoğundan çok olumlu tepkiler ve geri dönüşler aldım.

Doğruları, kamuoyunu ilgilendiren konuları elimden geldiğince,yüreğim yettiğince yazmaya çalışdım.

Bazen zülfiyare dokundum.

Şu ana kadar özgürce kimseye hakaret etmeden düşünce ve fikir hürriyeti kapsamında eleştirisel yaklaşımla yazılarımı kaleme aldım.

Zaten gazetecilikten benim anladığım da budur.

Bana bu fırsatı verdiği için sitenin sahibi Şennur Hanıma burdan teşekkür ediyorum.

Paraf gazetesindeki yazılarımı gören ABD de Türkçe yayınlanan abdpost gazetesinin sahibi kendi sitesindede yazmamı isteyince kıramadım.

Yaklaşık  on gündür köşe yazılarım hem paraf gazetesinde, hemde abdpost.com gazetesinde yayınlanıyor.

Bu gün sadece abdpost gazetesi için kaleme aldığım yazı ABD de yayınlanınca Türkiyede'ki gazeteci dostlarımdan çok olumlu dönüşler aldım.

Çok sevdiğim bir gazeteci arkadaşım neden Türkiyede yayınlamıyorsun,çok güzel bir yazı diyince Kocaeli Paraf Haber gazetesinde de yayınlayın  tavsiyesine uyarak yazımı Şennur Hanıma göndererek yayına aldık.

Buyrun o halde "memento mori"  

başlıklı yazımı hep beraber okuyalım .

Memento mori "sözünü bir yerlerde okuduğumda dikkatimi çekmiş ve acaba ne anlama geliyor diye düşünmüştüm.

Merakımı gidermek için basit bir araştırma yaptığımda "Memento Mori" sözünün fani olduğunu hatırla,bir gün sende öleceksin,sakın unutma, ona göre yaşa" anlamına gelen Latince bir deyiş olduğunu öğrendim.

Bu deyişin hikayesinin ise antik Roma döneminde Roma İmparatoru Marcus Aurelius'un bir savaştan zafer kazanıp da şehre geri döndüğünde halkı selamlamlaması esnasında imparatorun tacı başından düşmesin diye bir yardımcısının yakınında durarak kralın tacını tuttuğunu, ancak yardımcısının tek görevinin bu olmadığını, bu kişinin imparatorun kulağına zaman zaman eğilerek "Memento mori." Ölümü hatırla, zafer sarhoşu olma, ölümlüsün unutma dediği"sözünün bu hikayeden geldiği bilgisine ulaştım.

Keşke bu hikayede olduğu gibi günümüzdeki yöneticilerin kulaklarına birilerin "memento mori" diye zaman zaman fısıldamaları ne iyi olurdu diye düşünmekten kendimi alıkoyamadım.

Tabi bir anda eski Has ve Saadet Partisi Genel Başkanı şimdilerde TBMM Başkanı olan Numan KUTULMUŞ'un AKP'ye geçiş yapmadan önce yaptığı bir konuşmadaki "Harun olmaya geldiler Karun oldular, biz AKP gibi firavunlaşmayacağız.

Elimize verilen ülkeyi yönetme imkânını halka karşı bir baskı ve zulüm aracına döndürmeyeceğiz. Kendi heva ve hevesimize uyup dini siyasete alet etmeyeceğiz." sözleri aklıma geldi.

Evet özellikle bizi idare eden yöneticiler ve siyasiler

"Memento mori "sözünü hiç akıllarından çıkartmamalıdırlar.

Siyaset bir gruba dahil olmak değil, bir duruşa sahip olmaktır!” Yani ilkeli olmaktır.

Şayet bizi yönetenler ve siyasetçiler akıllarından bu sözü unutup,ilkelerinden vazgeçecek olurlarsa, 31 Mart seçimlerinde sandıkta yaptığımız gibi teşbihte hata olmazmış derler bizler "memento mori " (ölüm var Allah'tan korkun)sözünü kulaklarına bağıra bağıra söylemesini de biliriz.

Selam ve saygılarımla

Bu Haberi Beğendin Mi?
2 kişiden 2 kişi beğendi

Sen de yorumunu yaz!

E-posta adresin gizli kalacaktır. Lütfen tüm zorunlu alanları doldurun *