Kocaeli Haberleri Kocaeli Son Dakika

Kocaeli'nin Nabzını Tutan Site Kocaeliparaf.com'a Hoşgeldiniz. Kocaeli'in Güçlü Sesi, Kocaeli Haber, Kocaeli Haberleri, Kocaeli Yerel Haberleri

Kocaeli Paraf Haber Sitesi

Kemalpaşa Mh. Cumhuriyet Cd. Petan İşhanı Kat: 5 No:30 İzmit, Kocaeli
sennuruzan@gmail.com

İki Günü Aynı Olanın Bir Günü Eksiktir !

Dün abdpost. com ve Kocaeli Paraf Haber gazetesinde "Memento mori"(Ölümü Hatırla)başlığıyla yayınlanan bir köşe yazısı yazmıştım.

Yaşar Durmaz

Köşe Yazarı


İki Günü Aynı Olanın Bir Günü Eksiktir !

Dün abdpost.com ve Kocaeli Paraf Haber gazetesinde "Memento mori"(Ölümü Hatırla)başlığıyla yayınlanan bir köşe yazısı yazmıştım.

Latincede  "memento mori " yani "ölümü hatırla" anlamına gelen yazım  çok ilgi gördü  ve çok sayıda kişi tarafından okundu.

Köşe yazımda her nefsin  ölümü mutlaka bir gün tadacağını ve bu dünyanın fani olduğu gerçeğinden  bahsettim.

Bu gerçekten hareketle yazımda bugünlerde  siyaset kazanının fokur fokur kaynadığı, üç günlük bu fani dünyada siyasetin bir gruba dahil olmak olmadığını,siyasetçilerin ilkeli  bir duruşlarının ve davranışlarının  olması gerektiğine dikkat çekmiştim.

Yine yazımda siyasetçilerin söylem ve eylemleriyle tutarlı ve ilkeli olup olmadığının daha iyi anlaşılabilmesi için eski Has ve Saadet Partili ,şimdilerde  AKP de siyaset yapan ve halen  TBMM Başkanlığı  yapan  Numan KUTULMUŞ'un AKP' ye geçmeden önce yaptığı "Harun olmaya geldiler Karun oldular, biz AKP gibi firavunlaşmayacağız " diye yaptığı bir konuşmasından alıntı yaparak siyasetin bir gruba dahil olmak olmadığını, siyasetçinin ilkeli ve tutarlı olması gerektiğine  örnek olması açısından bu konuşmayı yorumsuz olarak alıntılayarak yazmıştım.

Bu yazımla ilgili dost ve arkadaşlarımdan çok sayıda geri bildirim aldım.Kimi  başıma iş alabileceğimi,kimileride bir twitten dolayı insanların mahkemelerde süründükleri gerçeğini hatırlatarak dikkatli olmamı tavsiye  ettiler.

Bir twitten,bir yazıdan,bir konuşmadan  dolayı  insanların bazılarının özellikle gazetecilerin hapislerde süründükleri gerçeğini de göz önüne alarak Anayasal hak olarak düşünce ve fikir hürriyeti kapsamında,kimseye hakaret etmeden daha çok kamuoyuna mal olmuş kişi ve olayları eleştirisel bir yaklaşımla  ve farklı bir  bakış açısıyla yorumlayıp yazıyorum.

Bana göre İşin ucu nereye, kime, neye dayanırsa dayansın  sadece gerçeği aktaran, söyleyen ve yazanlar gerçek gazetecidirler.

Bu gün sayıları azda olsa  bedel ödeyeceği ihtimalini bile bile gerçekleri yazan, söyleyen, aktaran  gazetecilere  selam ve saygılarımı sunuyorum.

İnsanların en faydalısı insanlara en faydalı olandır prensibinden hareketle aklımın erdiği, kalemimin yettiği kadar yazılarımla daha fazla kişiye ulaşarak,insanların fikir dünyasına katkı sunmaya,toplumu aydınlatmaya vede faydalı biri olmaya çabalıyorum. 

Yazılacak o kadar çok konu ve yaşanmışlıklar varki, hani derler ya yazsam kitap olur , bizim ki de o misal, yazacak olsak gerçekten kitap olacak birçok konu ve olay var ki inşallah ilerleyen zamanda fırsat bulabilirsem niye olmasın, birde kitap yazarız diye düşünüyorum.

Eski mesleki alışkanlıklarımdan dolayı okumaya , yazmaya ve araştırmaya meraklı bir kişilik yapısına sahibim .

Bu nedenle her gün kendimi yenilemeye, yeni bir şeyler okumaya, yeni bir şeyler yazmaya, yeni arkadaşlıklar edinmeye, özellikle bu günümün dünle aynı olmamasına dikkat ediyorum.

Ramazan boyunca gün aşırı yazdığım köşe yazılarıma bundan böyle Allah bir mani, bir keder vermez ise haftada bir kez yeni ve farklı konularda  yazmaya devam edeceğim.

Beni takipte kalın ve  lütfen yazılarımı okumaya devam etmeyi unutmayın.

Sağlıkla kalın.

Selam ve saygılarımla..

Bu Haberi Beğendin Mi?
2 kişiden 2 kişi beğendi

Sen de yorumunu yaz!

E-posta adresin gizli kalacaktır. Lütfen tüm zorunlu alanları doldurun *