Kocaeli Haberleri Kocaeli Son Dakika

Kocaeli'nin Nabzını Tutan Site Kocaeliparaf.com'a Hoşgeldiniz. Kocaeli'in Güçlü Sesi, Kocaeli Haber, Kocaeli Haberleri, Kocaeli Yerel Haberleri

Kocaeli Paraf Haber Sitesi

Kemalpaşa Mh. Cumhuriyet Cd. Petan İşhanı Kat: 5 No:30 İzmit, Kocaeli
sennuruzan@gmail.com

Baret Takıp, Şiddeti Kınadı!

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi Başkanı Ali Akgün, bugün saat 12. 45'te basın açıklaması gerçekleştirdi.

Baret Takıp, Şiddeti Kınadı!

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi Başkanı Ali Akgün, bugün saat 12.45'te basın açıklaması gerçekleştirdi. “Şantiyelerde Mühendisler kendi can güvenliklerini kendileri mi sağlamalı?” diye soran Başkan Ali Akgün, Türkiye’de ve Kocaeli’de İnşaat Mühendislerine yapılan şiddeti kınadı.

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi Başkanı Ali Akgün İnşaat Mühendislerinin mesleklerini icra ettiği sırada karşılaştıkları zorluklar ve uğradıkları şiddete dair basın açıklaması gerçekleştirdi. 12.45'te Kocaeli Şube Binası önünde gerçekleştirilen açıklamada Başkan ve oda üyeleri baret taktı.

SALDIRILARI KINADILAR

Başkan Ali Akgün konuşmasına, “27 MART 2024’te yaptığımız ülke geneli açıklamadan henüz 10 gün geçmişken Şantiyelerde mühendise yönelik bir şiddet haberini de maalesef ilimizden alıyoruz. 08 Ağustos 2022 tarihinde, Meslektaşımız Yapı Denetim Şirketi Yetkilisi Zekeriya Mengi şantiye denetlemesi sırasında saldırıya uğramıştır. 1 Mart 2023 tarihinde, Uşak’ta yapı denetim mühendisinin numune almasından sonra, gözü önünde betona su katılmış, buna itiraz eden meslektaşımız ve yanındaki stajyeri, inşaatın kalıp ustaları tarafından şiddete uğramıştır. 3 Ağustos 2023 tarihinde yine Uşak’ta yapımı süren inşaatı denetime giden iki meslektaşımız, beton dökümü sırasında betonun vibratörle sıkıştırılmasını isteyince bir inşaat ustası tarafından keserle saldırıya uğramıştır. 23 Ocak 2024 tarihinde, Aydın’da yapı denetimi görevini yürüten meslektaşımıza, demirci ustası tarafından demir levyeyle saldırı gerçekleştirilmiştir. 1 Şubat 2024 tarihinde, Adana’da ilgili şantiyesinde gerekli tespitleri yapıp, eksikliklerin giderilmesini isteyen yapı denetimi görevlisi meslektaşımız, müteahhit ve yakını tarafından silahlı saldırıya uğramıştır” ifadeleri ile başladı.

“SONUNA KADAR TAKİPÇİSİYİZ”

Başkan, “23 Mart 2024 tarihinde, Denizli’de bir inşaatta temel betonu dökümü aşamasında projenin müteahhidi, yapı denetimi çalışanı meslektaşımıza sözlü ve fiziki saldırıda bulunmuştur ve bundan sonra Türkiye geneli ortak basın bildirgesi yayınlamışken daha olayın üzerinden 10 gün geçmeden, ilimizde hizmet gösteren Yapı denetim saha kontrol mühendisi meslektaşımız 06.04.2024 tarihinde Eskisihar’da yaptığı şantiye kontrolünde, şantiyedeki demirci tarafından sözle ve fiziksel şiddete maruz kalmıştır. Meslektaşımız olayın ardından hastaneye giderek darp raporu almış ve yasal işlem başlatmıştır. Bizde üyemizin yanında olduğumuzu ve bu olayın sonuna kadar takipçisiyiz” dedi.


“CAN GÜVENLİKLERİNİ KENDİLERİ Mİ SAĞLAMALI”

“Şantiyelerde mühendisler kendi can güvenliklerini kendileri mi sağlamalı!” diye soran Başkan Akgün, “99 yılında deprem gerçeğini en ağır şekilde öğrenen şehrimiz, 06 Şubat depremlerinde zaten bildiği ve gündeminden hiç düşürmediği deprem acısını Kahramanmaraş ve çevre illerle bir kere daha yaşamış ve Mühendisliğin önemini bir kere daha kavramıştır. Bu bilgi ve bilinçle işlerini en iyi şekilde yapmak isteyen mühendislerimize son zamanlarda ardı ardına şiddet haberleri ile üzülerek karşılaşıyoruz. Sağlıklı ve güvenli yapıların üretilmesi, yurttaşlarımızın can ve mal güvenliği açısından büyük önem taşımaktadır. Yaşanan depremler yapının yapım ve denetim sürecinin ne kadar önemli olduğunu bir kere daha gözler önüne sermiştir” şeklinde konuştu.

150 BİN ÜYE

Başkan son olarak, “Yapı denetim firmaları Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği bakanlığına bağlı olarak onlar adına serbest piyasada kontrol yapan firmalardır. Yapılan hizmet kamu görevi niteliği taşımaktadır ve üyelerimizin kamu tarafından haklarının korunacağına inancımız tamdır. Yapı denetim personellerimiz kendileri ile hiçbir ilgisi bulunmayan binaların yapım süreçlerinde en ince noktalara kadar dikkat ederken ve bunları kontrol ederken bu tarz şiddet olayları kabul edilemez. Önemle vurgulamak isteriz ki, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı başta olmak üzere şantiyelerdeki şiddete karşı ilgili kurum ve kuruluşlar gerekli tedbirleri almalı, meslektaşlarımıza yönelik şiddet son bulmalıdır. Üyemize yapılan şiddeti kınıyoruz. İnşaat Mühendisleri odası Türkiye genelinde 150 binden Kocaeli ili sınırları içerisinde ise 4 binden fazla üyeye sahip güçlü bir meslek odasıdır. İnşaat Mühendisleri hiçbir zaman sahipsiz değildir. Her meslektaşımızın hakkını ve hukukunu arayacak güce ve birliğe sahip olduğumuzu tüm kamuoyuna bildiririz” ifadelerini kullandı.

 
Bu Haberi Beğendin Mi?
0 kişiden 0 kişi beğendi

Sen de yorumunu yaz!

E-posta adresin gizli kalacaktır. Lütfen tüm zorunlu alanları doldurun *