TEMUD, Emekli Uzman Çavuşların Sesi Olacak
Türkiye Emekli Uzman Erbaşlar Derneği (TEMUD) Kocaeli Şube Başkanı Coşkun Gülşen oldu. Gülşen'in ilk ziyaretçisi Genel Başkan Ali Tilkiciydi.
Türkiye Emekli Uzman Erbaşlar Derneği (TEMUD) Kocaeli Şube Başkanı Coşkun Gülşen oldu.
Gülşen'in ilk ziyaretçisi Genel Başkan Ali Tilkiciydi. Tilkici ziyaretinde emekli uzman çavuşların açlık sınırında yaşadığını ekonomik şartlarının düzelmesi adına mücadele edeceklerini açıkladı. Türkiye genelinde teşkilatlanmaya devam eden TEMUD’un (Türkiye Emekli Uzman Erbaşlar Derneği) Kocaeli Şubesi, geçtiğimiz ağustos ayında kurularak faaliyetlerine başlamıştı. Derneğin İl Başkanlığı görevine Coşkun Gülşen getirildi. Genel Başkan Ali Tilkici, Kocaeli İl Başkanlığını ziyaret ederek Gülşen'e hayırlı olsun dileklerini iletti. Ziyarete ayrıca emekli uzman çavuşlar katıldı.
TİLKİCİ: HAKKIMIZI ARAYACAĞIZ
TEMUD Genel Başkanı Ali Tilkici, derneğin kuruluş amacını anlatarak “Uzman çavuşların özlük hakları sosyal hukuki hakları dayanışmayı artıran kamu yararına derneği (TEMUD) birinci kuruluş yılını geçirdi. Kahramanların haklarının alındığı ayrımcılığa son verildiği baskı mobingin olmadığı özlük haklarının eşit dağıtıldığı sosyal kültürel platformlardan eşit olarak faydalanıldığı tüm statülerde olduğu gibi saygınlığın üst seviyeye çıkarıldığı başarıların kazanıldığı nice yıllarımız olsun. TEMUD genel merkez ve 35 şubesi olarak her zaman kahraman uzman çavuşların yanında olacağız. Ancak ne yazık ki görevdeki uzman çavuştan emekli uzman çavuşa sorunlar yumağı var ve çözümü çok basit olmasına rağmen ne görülmemekte ne duyulmamakta ne de çözüm üretilmektedir. Bizlere bir takım sözler verilerek geçiştirilmekte, oyalanmaktadır." dedi.
'25 YIL GÖREV YAPTIM AMA...'
Sözlerini sürdüren Tilkici: "Derneğimizin genel Kurulunu yaklaşık dört ay önce gerçekleştirdik. Yetki belgesini alan 35 şubemiz bulunuyor. Öncelik olarak il bazında şubeleşiyoruz. Amacımız şehit ve gazi aileleri ile Türk Silahlı Kuvvetleri’nda görev yapan uzman çavuşların sosyal, kültürel ve özlük haklarını aramak. Emekli olan uzman çavuşları ile beraber sayımız 300 bine dayanan kalabalık bir aileyiz. 25 yıl boyunca ailemi görmeden üs bölgelerinde görev yaptım ama en vasıfsız memur ile aynı maaşı alıyorum. Fedakarlık yaptık, bedel ödedik ve artık bunun karşılığını istiyoruz. Dernek olarak emekli ve çalışan uzman çavuşların hakları için bu derneği kurduk ve bu konuda çalışmaya devam edeceğiz. Şehit ve gazi ailelerine verilen ücretlerin düzenlenmesi için sonuna kadar mücadele edeceğiz." diye konuştu.
'VATAN SAVUNMASININ SÖZLEŞMESİ OLMAZ'
"Bizim siyasetimiz olmaz; bizim siyasetimiz vatandır bayraktır, aziz millettir, devletin verdiği her göreve talibiz." diyen Tilkici sözlerini şöyle sürdürdü: "Sözleşmeli memurdan geçici işçi mevsimlik işçi devlete hizmet eden herkese mesleki güvence verilirken ne yazık ki vatan için canını verenlerden bu esirgenmektedir. Vatan savunmasının sözleşmesi olmaz. Türk evlatları lejyoner değildir, paralı asker değildir, süreli asker değildir. Evlatlarını paralı asker süreli asker lejyoner gibi kullanıp çalıştıranlar yanlışlık içerisindedir. Bu yanlıştan bir an önce dönülmesi devletin silahlı kuvvetlerinin menfaatinedir. Uzman çavuşların sağlık yönetmeliğinde de sorun vardır. Hastalandıklarında 90 gün içerisinde iyileşmeleri gerekmektedir. Devlete hizmet eden hiç kimse böyle bir muameleye bırakılmadığı halde hastalanan kahraman 90 gün içerisinde iyileşmezse mesleğinden atılıyor. Bunun derhal düzeltilmesi lazım vicdanı değil, insani değil. Emekli uzman çavuşların emekli maaşlarını düzeltilmesi elzemdir, diğer statülere verilen tazminatların emeklilere de verilmesi ayrımcılık yapılmaması gereklidir." dedi.
'AÇLIKLA SINANIYORUZ'
5510 sayılı malullerinde SGK'lı işlerde çalışmasının önünün açılmasını istediklerini belirten Tilkici: "Malul emeklilerin maaşlarının çok düşük olması sebebiyle topyekün tüm malullere sağlık tazminatı verilmesini bu kahramanların bir nebze de geçinebilecek duruma getirecektir. Emekli uzman çavuşlarımız açlık sınırında. Gençliğini bu aziz vatanın topraklarında üst bölgelerinde operasyonlarda geçiren emekli uzman çavuşlar ailelerini geçindirebilmek için gece fabrika güvenliği site güvenliği yapmaktadır. Gençliği dağda taşta ihtiyarlığı fabrika önünde geçmektedir. Açlık ile sınandığımız bu maaş ve reva görülen muameleyi hak etmiyoruz itibardan tasarruf edilmez, canını verecek kadar görevini yapmış kahramanın itibarı bu şekilde düşürülemez yıllarca 8-5 çalışan her akşam evine giden beyaz yakalılar, her iş yaptırılan hizmetliler, yol süpüren, temizlik yapan, idari hizmet yapanların, emekli maaşı vatan için bedel ödeyen kahramanlardan fazla olamaz". ifadelerini kullandı.
GÜLŞEN: HİZMET VE TEMSİL TAZMİNATI İSTİYORUZ
TEMUD Kocaeli İl Başkanı Coşkun Gülşen de söz alarak “Ağustos ayında kurulan derneğimizin Kocaeli Şubesi için İzmit Belediyesi tarafından Dernekler Yerleşkesi’nde yer tahsil edildi. Faaliyetlerimiz burada devam edecek. Kocaeli’de bulunan uzman çavuş ve ailelerine elimizden geldiği kadar destek olmaya çalışacağız. Kocaeli’de bundan sonra da çeşitli programlar düzenleyeceğiz. Emekli uzman çavuş 18 bin lira alıyor. Şehit ailelerimizin maaşları çok düşük. Şehit ailelerine 13-14 bin lira maaşlar bağlanıyor. Şehidin ve gazinin rütbesi yoktur. Şehit erlerin ailesine de şehit albayın ailesine de aynı ücret verilmelidir. Biz de hizmet tazminatı ve temsil tazminatını istiyoruz. Fedakarlık yaptık, bedel ödedik ve bunun karşılığını istiyoruz. Hak ettiğimiz maaş seviyesine çıkarılmamız gerekiyor. Sorunlarımız ve mağduriyetlerimiz çok fazla. Daha örgütsel mücadelemiz sürecek. Ülkemizde en çok uzman çavuşlarda şehit ve gazi bulunmaktadır. Bir gazinin maddi sıkıntısı olması kabul edilemez. Bizler Kocaeli’de bulunan uzman çavuş ve ailelerine elimizden gelen desteği vereceğiz." dedi.
Bu Haberi Beğendin Mi?
0 kişiden 0 kişi beğendiSen de yorumunu yaz!
E-posta adresin gizli kalacaktır. Lütfen tüm zorunlu alanları doldurun *Haftanın Özeti
Son dakika haberleri, resimler, videolar ve özel röportajlar