Tarihe Bir Not Bırakmak İstedim
Emekli Öğretmen Orhan Kaya kendi yaşam öyküsünü ve dönemin devrimci tarihini kaleme aldı. "Tamam mı? Devam mı?" adlı kitabını yayınlayan Kaya, "10 yıl gecikmeyle de olsa tarihe bir not bırakmak istedim" dedi.
Emekli Öğretmen Orhan Kaya kendi yaşam öyküsünü ve dönemin devrimci tarihini kaleme aldı.
"Tamam mı? Devam mı?" adlı kitabını yayınlayan Kaya, "10 yıl gecikmeyle de olsa tarihe bir not bırakmak istedim" dedi. Kaya ayrıca kitabın bir kısım gelirini Urfa'da sendikal hakları için mücadele eden Özak Tekstil işçileriyle paylaşacak.
TAMAM MI? DEVAM MI?
Ardahan'ın merkez Güzçimeni Köyü'nden (Kirman) olan emekli öğretmen Orhan Kaya’nın "Tamam mı? Devam mı?" adlı ilk kitabı "Kura’dan Marmara’ya bir devrimcinin yaşam öyküsü" üst başlığını taşıyor. Kitabını imzalamaya başlayan Kaya, Emek Partisi (EMEP) Darıca İlçe Binasında akrabalarıyla, Gebze İlçe Binasında ise yoldaşlarıyla buluştu. Halen EMEP Darıca İlçe Başkanlığı görevini sürdüren Kaya, kitabın bir kısım gelirini direnişçi işçilerle paylaşacağını da söyledi.
GELİRİN BİR KISMI ÖZAK TEKSTİL İŞÇİLERİNE
Kaya'nın kitabı Son Çağ Yayıncılık tarafından okuyucuyla buluştu. "Kitabın bir kısım gelirini Urfa'da sendikal hakları için direnen BİRTEK-SEN üyesi Özak Tekstil işçilerine göndereceğim" diyen Kaya, "Tarihe bir not bırakmak istedim. Hayatımın önemli bir yerini tutan devrimci mücadeleyi yaşadıklarım üzerinden yazdım. Bir çok dostum, yoldaşım yazdıklarımdan kendisini bulacak. 1980 darbesinde gördüğümüz işkenceler, sonrasında öğretmenlerin sendikal mücadelesi, partimiz EMEP'in kuruluşundan bu yana geçirdiği süreç... Bu kitapta herkes kendinden bir şeyler bulacak. Özellikle Arhananlı hemşerilerimin okumasını arzuluyorum" diye konuştu.
ORHAN KAYA KİMDİR?
1955 yılında Ardahan, Merkez İlçe’ye bağlı Güzçimeni (eski adıyla Kirman) Köyü’nde dünyaya geldi. İlkokulu Artvin’in Yusufeli İlçesi’nde; ortaokul ve liseyi Ardahan’da tamamladı. Kars Dedekorkut Eğitim Enstitüsü (1976) mezunu. 1976-1980 yılları arasında Ardahan ve Kars’ta öğretmenlik yaptı. 12 Eylül 1980 askeri darbesinin arananlar listesinde yer aldı. 1981’de halen yaşamını sürdürdüğü, Kocaeli’nin Darıca İlçesi’nde yakalandı. 4 ay süreyle İstanbul Gayrettepe ve Selimiye ile Kars ve Erzurum’da gözetimevi ve işkencehanelerde kaldı. İstanbul’da Hasdal ve Sultanahmet ile Erzurum 1 ve 2 no’lu hapishanelerinde yattı. İstanbul ve Erzurum Sıkıyönetim Mahkemeleri’nce TDKP / Ardahan ve Gebze Bölge sorumlusu olarak yargılandı. Tahliye oldu, ceza almadı. 1990’da öğretmenliğe döndü. Uzun süre Eğitim-Sen Gebze Şube Başkanlığı yaptı. Gebze’de 15 Temmuz 2016 öncesi Eğitim-Sen tarafından düzenlenen bir yürüyüş esnasında çok sayıda öğretmen arkadaşı ile birlikte gözaltına alındı. İki polis memurunun kolları arasında İlçe Emniyet’e götürülürken 15 Temmuz darbe girişimi sonrası FETÖ’den açığa alınan dönemin İlçe Emniyet Müdürü Ali Şahinli tarafından, “Öğretmensen öğretmenliğini bil” tepkisi aldı. 15 Temmuz 2016’da meslekten emekliye ayrıldı. Emeklilik sonrası aktif siyasete atıldı. Halen Emek Partisi Darıca İlçe Başkanı.
Bu Haberi Beğendin Mi?
0 kişiden 0 kişi beğendiSen de yorumunu yaz!
E-posta adresin gizli kalacaktır. Lütfen tüm zorunlu alanları doldurun *Haftanın Özeti
Son dakika haberleri, resimler, videolar ve özel röportajlar