Öğrencilerin Yemek Hizmeti Ve Hijyeni Denetimden Uzak
Eğitim İş ve Veli-Der, taşımalı eğitim öğrencilerine sunulan yemek hizmetinin hijyen ve denetimden uzak olduğunu açıkladı.

Eğitim İş ve Veli-Der, taşımalı eğitim öğrencilerine sunulan yemek hizmetinin hijyen ve denetimden uzak olduğunu açıkladı.
Eğitim İş Kocaeli 1 Nolu Şube Başkanı Sabri Mutlu, Veli-Der Kocaeli Şube Başkan Ayşe Irmak, eğitim İş şube binasında ortak bir basın açıklaması düzenledi. Taşımalı eğitim gören öğrencilere verilen yemek hizmetinin değerlendirildiği açıklamada bu hizmetin hijyenden ve denetimden uzak ve sağlıksız olduğu vurgulandı. Açıklamaya Veli-Der yöneticileri Göksal Yılmaz ve Beyhan Korkmaz da katıldı. Açıklamanın tamamı şöyle:
‘YETERLİ DENETİM YOK’
Bilindiği gibi okullarımızda taşımalı eğitim uygulaması yapılmaktadır. Taşımalı eğitim kapsamındaki öğrencilerimiz evlerine uzak okullara ulaşımları Milli Eğitim Müdürlüklerince yapılan hizmet satın alma yöntemiyle sağlanmaktadır. Bu kapsamda olan öğrencilerimize bir öğün yemek de aynı yöntemle verilmektedir. Yapılan bu uygulama olumlu olarak değerlendirilmekle birlikte yeteri kadar denetlenmediği ve birçok olumsuzluğu barındırdığı da gözlemlenmektedir. Bu sorunların en önemlisi hijyen ve satın alma işlemi yapılan yemeğin yeteri kadar denetlenmediği için öğrencilerimiz sağlıklı olarak beslenememesi sorunudur.
‘NİTELİKSİZ YEMEKLER’
Öğrencilere yemek yiyebilecekleri sağlıklı fiziksel ortam yemekhane sağlanamadığı gibi yemek servisi ile ilgili bir görevli de bulunmamaktadır. Yemek dağıtım işi yemek firması görevlilerince yapılmamaktadır. Bu işlem gönüllülük esasına göre veliler veya yardımcı hizmetler personeli tarafından yerine getirilmektedir. Yemekler okullara yemek saatinden çok daha erken gelmekte ve birçok okulda saklama koşulları bulunmadığından yemekler soğuk olarak servis edilmektedir. Yemeğin kontrolü ehil kişiler tarafından yapılmamakta zaman zaman besin değerinden yoksun görsel olarak niteliksiz yemekler yedirilmektedir.
‘TAKİPÇİSİYİZ’
Okullarda günlük numune alınmadığı ve hangi koşullardan tüketim aşamasına geldiği bilinmemektedir. Yemekler birçok okula kapalı ambalajlı olarak ulaştırılmamaktadır. Eğitim İş Kocaeli 1 Nolu Şube ve Veli-Der Kocaeli Şubesi olarak ülkemizin geleceği olan çocuklarımızın zihinsel, bedensel ve akademik gelişimlerini önemsiyoruz. Hedeflenen gelişim düzeyinin niteliksiz öğle yemeği ile sağlanamayacağı yadsınamayacak bir gerçektir. Gelişim çağındaki çocuklarımızın protein ihtiyacının karşılanacağı nitelikli yemek verilmesi için özellikle İzmit ilçesi başta olmak üzere taşımalı sistemde yemek yiyen öğrencilerimizin beslenme süreçlerinin daha titiz denetlenmesi, yemeğin kalitesinin ve hijyen koşullarının takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla arz ederiz.
Bu Haberi Beğendin Mi?
0 kişiden 0 kişi beğendiSen de yorumunu yaz!
E-posta adresin gizli kalacaktır. Lütfen tüm zorunlu alanları doldurun *Haftanın Özeti
Son dakika haberleri, resimler, videolar ve özel röportajlar