Kocaeli Haberleri Kocaeli Son Dakika

Kocaeli'nin Nabzını Tutan Site Kocaeliparaf.com'a Hoşgeldiniz. Kocaeli'in Güçlü Sesi, Kocaeli Haber, Kocaeli Haberleri, Kocaeli Yerel Haberleri

Kocaeli Paraf Haber Sitesi

Kemalpaşa Mh. Cumhuriyet Cd. Petan İşhanı Kat: 5 No:30 İzmit, Kocaeli
sennuruzan@gmail.com

Kocaeli Fırıncılar Odası’ndan Bakan Şimşek’e Tepki: Bu Açıklamaları Üzerimize Almıyoruz !

Vergi kaçağının en çok olduğu yer olarak fırınları işaret eden Bakan Şimşek'e bir tepki de Kocaeli Fırıncılar Odasından geldi. Başkan Sarı: "Açıklamayı doğru bulmuyorz üzerimize almıyoruz. " dedi.

Kocaeli Fırıncılar Odası’ndan Bakan Şimşek’e Tepki: Bu Açıklamaları Üzerimize Almıyoruz !
Vergi kaçağının en çok olduğu yer olarak fırınları işaret eden Bakan Şimşek'e bir tepki de Kocaeli Fırıncılar Odasından geldi. Başkan Sarı: "Açıklamayı doğru bulmuyorz üzerimize almıyoruz." dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yeni vergi düzenlenmesiyle alakalı bir televizyon programında en çok vergi kaçağının fırınlarda olduğunu söylemişti. Türkiye'nin dört bir yanından Bakan Şimşek'in açıklamasına tepki yağarken Kocaeli Fırıncılar Odasından da açıklama geldi. Oda Başkanı Ali Sarı, Bakan Şimşek'in açıklamalarına katılmadıklarını belirterek ülke ekonomisine her zaman katkı sunduklarını belirtti.

TEK TEK HESAPLADI

Kocaeli Fırıncılar Odası Başkanı Ali Sarı yaptığı açıklamada "Sayın maliye bakanımızın yaptığı açıklamayı doğru bulmuyorum. Fırıncı meslektaşlarımız pandemide, yasaklı günlerde her koşulda ekmeğini üretip vatandaşımızı mağdur etmemiştir, etmeyecektir de.  Fırıncımız kullandığı unların faturalarını almaktadır ve her bir çuvaldan kaç ekmek çıktığı bellidir. Dolayısıyla bu unların çıkışını yapmak zorundadır. Çıkış yapmadığı zaman stok olacağından fiş ve faturasını kesmek zorundadır. Şöyle bir değerlendirme yaparsak; Fırıncı yaklaşık 10 çuval un işlemektedir. 10 çuval unun aylık maliyeti 250 bin TL, işçilik 350 bin TL’dir. Sadece işçilik ve un maliyeti 600 bin TL’dir. 10 çuval unun fırıncıya getirisi(cirosu) 765 bin TL’dir. Buradan fırıncıya kalan 165 bin TL’den fırıncının kira, elektrik, doğalgaz, su, poşet, araç masrafları vs i yapınca geriye kalan karından vergisini ödemektedir. Bunu kamuoyunun takdirine bırakıyorum.   

Bizim bütün girdilerimiz (un hariç ) yüzde 18 ve yüzde 20'den giriş olduğundan devletimizden KDV alacağımız oluşmaktadır. Ama bunları da tahsil edemiyoruz. Bu anlamda fırıncılar vergi vermiyor demek, fiş kesmiyor demek yanlış olur. Biz bu açıklamaları üzerimize almıyoruz, sektör olarak devletimizin ve milletimizin yanındayız.

Biz ihtiyacı olan tüm ailelere gerek ücretsiz gerek yarı ücreti ile talepleri doğrultusunda değerlendirip ekmek ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Sosyal projelerimiz ile de vatandaşlarımıza yardımcı oluyoruz. Kocaeli’de askıda ekmekten günlük 50 bin-100 bin adet arasında ekmek veriyoruz. Fırıncı meslektaşlarımız ile her zaman milletimize destek olduk ve olmaya da devam edeceğiz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur." dedi.

Bu Haberi Beğendin Mi?
0 kişiden 0 kişi beğendi

Sen de yorumunu yaz!

E-posta adresin gizli kalacaktır. Lütfen tüm zorunlu alanları doldurun *