Kocaeli Haberleri Kocaeli Son Dakika

Kocaeli'nin Nabzını Tutan Site Kocaeliparaf.com'a Hoşgeldiniz. Kocaeli'in Güçlü Sesi, Kocaeli Haber, Kocaeli Haberleri, Kocaeli Yerel Haberleri

Kocaeli Paraf Haber Sitesi

Kemalpaşa Mh. Cumhuriyet Cd. Petan İşhanı Kat: 5 No:30 İzmit, Kocaeli
sennuruzan@gmail.com

Kayalar Ceo’su Büyük Riske Dikkat Çekti!

Proses emniyeti sempozyumunda konuşan Kayalar Kimya A. Ş.

Kayalar Ceo’su Büyük Riske Dikkat Çekti!

Proses emniyeti sempozyumunda konuşan Kayalar Kimya A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Kayalar, deprem bölgesi olan ülkemizdeki büyük riske dikkat çekerek “İmari yapılar içinde kalmış tesislerin ne ürettiği ve etrafa verecekleri riskleri iyice analiz etmemiz lazım. Depremler haricinde tesisler de ekstra yıkıma yol açacaktır. Yeni tesis izinleri ve yeni kapasite artırımına bile izin vermemeliyiz” dedi.

Kocaeli Sanayi Odası’nın koordinatörlüğünde Kocaeli Kongre Merkezinde Salı günü başlayan 4. Proses Emniyeti Sempozyumu bugün de devam etti. Panelin moderatörlüğünü KSO Meclis Başkanı Hasan Tahsin Tuğrul yaparken panelde Türkiye Kimya Lastik ve Plastik Sanayi İşverenler Sendikası (KİPLAS) Başkanı Levent Kocagül, İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamuller İhracatçılar Birliği Muhasip Üyesi Kayalar Kimya A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Kenan Kayalar, İktisadi Kalkınma Vakfı Genel sekreteri Yıldız Teknik Üniversitesi Siyaset ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Çiğdem Nas, Kimya Sanayicileri Derneği Başkanı Haluk Erceber ve Twentw Üniversitesinden Doç. Dr. Serkan Girgin ile AKUR kurucularından Nasuh Mahruki konuşmacı olarak yer aldı.

KOCAGÜL: KAZALARIN YÜZDE 65’İ İNSAN KAYNAKLI

Türkiye Kimya Lastik ve Plastik Sanayi İşverenler Sendikası (KİPLAS) Başkanı Levent Kocagül, “Kimya sektöründe kök kazları nedenleri incelendiğinde yüzde 65’i insan kaynaklı. Proses emniyeti gelişmiş teknolojiler olmasına rağmen insan faktörünün ne kadar önemli olduğunu ortaya koyuyor. Teknolojiyi, dönüşümü ne kadar kullanırsak kullanalım insan faktörünü ancak minimize edebiliriz. Asla sıfırlayamayız. Çalışana, tesise , prosese ve performansa odaklanmadıkça süreklilik ve sürdürülebilirlik tam anlamıyla mümkün olmuyor. En iyi sistemleri de kursanız bu sistemleri kuranın insan olduğunu asla unutmamalısınız. Bakan değil gören gözlere kader değil olmaması için neler yapabiliriz diyen çalışanlara ihtiyacımız var” dedi.

2012’DEKİ FABRİKA YANGININI ANLATTI

Kayalar Kimya A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Ersin Kenan Kayalar, afet sonrası kriz yönetiminden bahsetti. Tuzla OSB’de bulunan ve 2012’de bir yangın geçiren Kayalar Kimya Fabrikasındaki yangın sonrası tecrübelerini paylaşan Kayalar, İnsan faktörü bir tesisi çok hızlı bir şekilde yok edebilir. Biz bu yangından sonra hemen harekete geçtik ve yeni fabrikayı bir yılda tamamladık. Fabrika bittiğinde ham madde depomuz devrildi ve bir yangın daha geçirdik ama bunu yarım saatte kontrol altına aldık. Yangından sonra nasıl üretim yapacağınızı ve kararlılığınızı insanlara anlatmanız lazım ki insanlar size güvenebilsin. Onlara 3 hafta içinde mallarını teslim edebileceğimizi söyledik. Bütün depolarımızı birbirine bağladık. Bu kapsamda pazarımızı kaybetmedik” dedi.

‘YENİ TESİSLERE İZİN VERİLMEMELİ’

Eğitimin sanayi alanında çok önemli olduğuna da değinen Kayalar, “Ne kadar eğitim verirsek verelim ne kadar tedbir alırsak alalım illa bir şeyler çıkıyor. Ama Türkiye’de eğitimi artırırsak sanayi, proses ve risk eğitimlerini verebilirsek geleceğe o kadar iyi hazırlanmış oluruz. Bilinçli insanlar yetiştirmek sanayiniz büyürken riskleri de minimize edecektir. Kocaeli ve İstanbul’daki sanayi alanında 1 milyondan fazla insan çalışıyor. Bütün imari yapılar içinde kalmış tesislerin ne ürettiği ve etrafa verecekleri riskleri iyice analiz etmemiz lazım. Depremler haricinde tesisler de ekstra yıkıma yol açacaktır. Yeni tesis izinleri ve yeni kapasite artırımına bile izin vermemeliyiz. Yeni yatırım yapılsın ama mevcudu büyüterek değil mevcudun içinde daha iyi prosesler yaparak bunu başaracağız. Mevcut üretimleri İstanbul ve Kocaeli dışında taşımalıyız. Türkiye’de önümüzdeki 20 yılı tasarlayarak mikro değil makro adımları atmalıyız” dedi. 

Bu Haberi Beğendin Mi?
0 kişiden 0 kişi beğendi

Sen de yorumunu yaz!

E-posta adresin gizli kalacaktır. Lütfen tüm zorunlu alanları doldurun *